'Inilah Muka Pencuri Handphone Saya'


Aku hilang handphone semalam. Rasanya tercicir di dalam kedai movie 6D. Kelebihan apps 'LockWatch' ini ialah, bila orang itu tersilap enter lock pattern, pelepap dia rakam gambar si pencuri. 

Gambar itu nak maklumkan pada anda bahawa itulah pencurinya. Malulah, Melayu sesama Melayu, macam mana Melayu nak maju? Sikap seperti ini berleluasa dalam diri. 

Semoga berjaya buka HTC saya itu ye. Mohon viralkan , kita tidak mahu Melayu seperti itu wujud di Malaysia. 

Nak bersangka baik pun kena tengok situasi juga. Saya sudah cuba call hampir 30 kali, namun tidak dijawab. Bila cuba buat panggilan video call, dia declined. Handphone pun kejap on, kejap off. Dalam keadaan seperti ini, takkan masih nak kata, "Mungkin dia try nak buka handphone kau untuk cari owner kot?" 

Tengok gambar pun dah ada dalam kereta ini. Banyak lagi gambar yang aku dapat, cuma ini saja yang aku sertakan. - Muhammad Firdaus | PIXEL MEDIA

No comments

Powered by Blogger.