Nak Bercuti & Dapatkan Flight Murah? Begini Caranya


Korang, nak share satu benda. Korang kalau nak pergi bercuti yang memerlukan naik flight, korang survey harga macam mana ye? Buka laman web Air Asia, MAS semua, satu persatu eh?

Fara nak kongsi satu benda. Asalnya, plan nak pergi ke Pulau Pinang, research bukan main sampai ke Seoul. Over betul! Haha! 

Google punya Google trip to Penang dari blogger-blogger, jumpa satu blogger ini share tentang nak semak harga flight yang paling murah. Siap boleh dapat email notification lagi. 

Korang boleh google di laman skyscanner.com.my. Untuk pemahaman yang lebih jelas, sila rujuk gambar-gambar yang Fara sertakan di bawah. Moga bermanfaat untuk korang. - Mizs Fara | PIXEL MEDIA

Pertama, pilih destinasi anda

Selepas itu, klik pada Whole Month dan klik pada Cheapest Month. Jadi, akan dipaparkan pada kita harga yang paling murah dalam bulan-bulan tertentu.

See.. Korang boleh tgok bulan berapa harga tiket flight down.. Ni depart..

Yg ni return.. Fara suggest korang plan holiday ikut harga tiket flight down.. Sbb jimat banyak.. Kalau ikut masa free kita payah nak jmpa yg sesuai.. Hehe..

Let say fara pilih tarikh pergi dan balik berdasarkan harga down.. Harga tiket balik akan berubah kalau kita click tarikh depart.. Cube try test dulu.. Pastu click search flight..

Haaaaa.. So dia akan keluar mcm ni.. Senarai waktu perjalanan flight ikut tarikh yg kita pilih.. Dia senaraikan semua flight tau.. Dari malindo, air asia, mas smpai la yg mahal gilozzzz..

Yg ni air asia.. So, dlm 1 masa korang boleh tgok semua flight yg ada..

Yg ni dia suggest pergi naik air asia balik naik malindo.. Sukati dia la nak suggest apa, dia punya website..

Ni harga paling mahal la g penang 4k.. Pengsan maaakkkk..

Nanti dia akan keluar pop up tnye korang berminat x nak buat alert harga tiket pada tarikh2 yg korang pilih tu.. Kalau harga tu berubah dia akan email kat korang mcm ni... Hari tu tgok harga rm61.. Semlm dia email bg tau jarga drop rm48.. Terus beli.. Murah weii!!

No comments

Powered by Blogger.