'Kalau Donald Trump Jadi President, Nampaknya Prepare For War Lah Kita' - Afdlin


Salam semua, mungkin statement tak begitu menjelaskan pendirian aku. Aku suka kalau semua pesalah 1MDB ditangkap dan dibawa ke muka pengadilan. I am happy yang kalau asset negara dapat dipulangkan kembali pada rakyat.

Tetapi kita perlu berhati-hati berurusan dengan US. Sebab sejarah dan fakta menunjukkan yang mereka sudah terbukti banyak kali memberi informasi yang tidak betul bila mereka mahukan sesuatu.

Contohnya, Iraq. Timur tengah menjadi porak peranda kerana campurtangan dari US. Dan kepada yang tidak mahu mendengar buah fikiran seorang penghibur ini, maaf, saya bukan penghibur yang tiada latar belakang pelajaran.

Jadi, saya mahukan yang terbaik untuk negara kita semua. Aku pun sakit kena bayar GST setiap hari. Tetapi aku dah pergi tengok dengan mata sendiri kehancuran sebuah negara makmur jika kita bagi ruang US memasuki negara ini. 

Nothing is free in life especially dealings dengan the US. Am I not correct? If this man becomes President, then what? Nampaknya prepare for war lah kita. - Afdlin Shauki | PIXEL MEDIA

No comments

Powered by Blogger.