'Bertuah Lelaki Yang Dapat Isteri Montel & Comel Ini' - Redzuan


Guys, dengar abang nak membebel ni. Lelaki seperti kita (lelaki hot zaman ini) memang kalau boleh nak mencari pasangan yang cantik persis pramugari. Badan seksi seperti model bikini, kurus melidi tak berisi seperti peragawati. 

Tetapi guys, kita kena sedar dan akui bahawa adakalanya 'gegurl' yang montel dan gemuk ini lebih comel dan memahami. Mereka lebih tahu menjaga sensitiviti kita sebagai lelaki, caring, peramah dan baik hati. Manja, daring tu auummm! Kalau tau geng-geng retis selebriti. 

Bertuah siapa yang dapat isteri 'montel' dan 'comel' ini. Makan minum tak payah runsing, semua mereka buat untuk kita kaum lelaki. Paling penting mereka ini punya hati yang tulus dan suci. Kalau part membebel memang power! Tolong tadah telinga dan bersedia untuk angkat kaki! 

Sebenarnya, abang bukan nak upkan 'gegurl' berisi ini. Tetapi kita sebagai lelaki janganlah kutuk mereka dan layan mereka seperti mereka tak ada hati. Tak kiralah gegurl itu kurus melidi gemuk gedempol macam abang ini. Yang penting kita belajar untuk hormat dan saling sayang menyayangi. Kalau tak buat isteri, tidak salah kita jadikan mereka sebagai kawan atau sahabat sejati?

Setiap dari kita berhak untuk rasa dicintai, dikasihi, disayangi dan dihargai! Apa ada pada saiz? Pucuk pangkalnya hati! - Redzuan Abd Manaf | PIXEL MEDIA