'Mana Mau Lari?'


KOTA KINABALU - Video seorang penunggang motosikal melarikan diri selepas melanggar seorang pelajar sekolah menengah, viral di media sosial. 

Dalam kejadian yang berlaku di Luyang itu, mangsa cuba melintas jalan raya itu setelah kereta berhenti memberikan ruang untuknya melintas. 

Malangnya penunggang motosikal jenis Modenas, nombor pendaftaran SAB4572W, berwarna biru, tidak berhenti dan terus merempuh mangsa. Akibat dari rempuhan itu, mangsa terpelanting ke depan. 


Meskipun penunggang motosikal terbabit tidak terjatuh, lelaki terbabit terus berlalu pergi tanpa menghiraukan mangsa yang cedera akibat rempuhan itu. 

Kejadian itu berjaya dirakam oleh dan dimuat naik ke media sosial agar orang ramai membantu mengesan penunggang motosikal terbabit. 

Hasil pemeriksaan netizen mendapati, motosikal itu didaftarkan di bawah nama seorang lelaki yang berasal dari Nibong Tebal, Pulau Pinang, berumur 23 tahun.

Lapor Harian Metro, suspek telah ditahan ketika menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Kinabalu, kira-kira 8 pagi tadi.

Kes disiasat mengikut Seksyen 42(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987. - The Reporter