Mencuri Di Pasar Raya, Kanak-Kanak Dibelasah & Dibakar Sampai Mati

Loading...

LAGOS, NIGERIA - Seorang kanak-kanak lelaki mati dibakar secara hidup selepas ditangkap mencuri di sebuah pasar raya, di Nigeria. 

Dalam kejadian yang berlaku pada pertengahan November lalu, kanak-kanak berusia lingkungan 7-15 tahun itu ditangkap mencuri makanan di sebuah pasar raya dan pernah melakukan perbuatan yang sama di premis ini beberapa kali sebelum ini. 

Kanak-kanak yang tidak diketahui identiti itu juga didakwa pernah menyamun beberapa rumah penduduk dan premis perniagaan tempatan, malah pernah mengugut bunuh mangsanya kemudian dibelasah sekumpulan orang ramai di jalan raya di daerah Badagry, Lagos, selatan barat Nigeria. 

Video menunjukkan kanak-kanak lelaki itu berdarah di bahagian muka, kakinya diikat dan mengangkat tangan merayu agar orang ramai berhenti memukulnya. Namun, rayuannya itu tidak diendahkan, malah keadaan menjadi semakin buruk. 

Terdahulu, beberapa orang awam menyarankan kanak-kanak itu diserahkan kepada pihak berkuasa untuk tindakan undang-undang, namun kumpulan berkenaan tidak endah dengan saranan itu dan terus membelasah mangsa.


Tayar kenderaan yang berisi cecair mudah terbakar juga diletakkan di lehernya yang kemudian dinyalakan dengan api menyebabkan mangsa terbakar. Mangsa berjaya membuang tayar itu dari lehernya, bagaimanapun sudah terlambat dan mangsa terbakar sehingga mati. - The Reporter