'Last-last dia sangkut juga dengan orang Kelantan' - Nabilah


Alkisahnya, tiada sesi ngorat mengorat pun masa pertama kali kenal. Masa mula-mula kenal, masing-masing suka kutuk negeri masing-masing. Aku kutuk Terengganu, dia kutuk Kelantan. Dia mulakan dulu, memang aku balas balik. Dua-dua kaki kutuk rupanya. 

Walhal dulu tak ada sejarah silam pun dengan lelaki Terengganu atau berkait apa-apa dengan orang Terengganu. Entahlah kenapa racist. Hahaha! Dia pula tak suka orang Kelantan sebab loghat orang Kelantan. Tak faham katanya. Dia siap suruh aku pindah ke planet lain sebab cakap macam alien. Padahal loghat dia lagi alien. 

Disebabkan dulu dia ini racist gila dengan orang Kelantan, sekarang ini dah mendapat bakal isteri original pior from Kelantan. Dalam duk mengutuk negeri masing-masing, terjatuh cinta tanpa sengaja. Ceh gitu. 

Bila pertama kali dia datang ke Kelantan semasa nak datang merisik dan bertunang, dia puji negeri Kelantan dan cakap tak boleh dinafikan memang perempuan Kelantan semua cantik-cantik belaka.

Hari last dia boleh cuci mata?!

Tapi dia cakap bakal isteri dia paling cantik. Awww! Sorry Neelofa. 

So, yang tak nak berjodoh dengan perempuan Kelantan, don't be racist sangat dengan orang Kelantan, nanti jadi macam dia. Last-last tersangkut juga dengan orang Kelantan. Kalau dia seorang tersangkut, tak apalah. Masalahnya dengan I sekali tersangkut. Padan muka, kan dah berkongsi kerusi atas pelamin. Kahkahkah!

Nor more racist okay and don't try this at home. Lots of love from Kelantan. 

'Last-last dia sangkut juga dengan orang Kelantan' - Nabilah 'Last-last dia sangkut juga dengan orang Kelantan' - Nabilah Reviewed by Editor on 11:20 PM Rating: 5