Suami terkejut dan belasah jururawat lelaki perkosa mayat isterinya di bilik mayat

Loading...

LA PAZ, BOLIVIA - Seorang duda yang masih berduka terkejut apabila melihat seorang jururawat lelaki melakukan hubungan seks dengan mayat isterinya, ketika dia melawatnya buat kali terakhir di hospital, lapor Mirror. 

Jururawat, Grover Macuchapi, 27, dibelasah oleh duda berkenaan yang berang dengan perbuatannya itu sebelum diserahkan kepada pihak polis. 

Grover kini menghadapi pertuduhan melakukan perbuatannya yang tidak menghormati mayat dan lucah. 

Ketua Polis Douglas Uzquiano berkata, insiden itu berlaku kira-kira sejam selepas pesakit itu (28 tahun) meninggal dunia di Hospital La Paz pada Isnin lalu dan dipindahkan ke bilik mayat. 


"Saudara mara si mati pergi ke hospital untuk menglangsaikan bayaran perubatan yang diberikan semasa wanita itu masih hidup. 

"Kemudian si suami pergi ke bilik mayat dan ternampak jururawat lelaki terbabit bersetubuh dengan mayat mendiang isterinya," katanya. 

Menurut kenyataan si suami yang tidak dinamakan kepada media, "Saya nampak dia melakukan perbuatan itu dengan seluarnya dibuka dan saya terus memukulnya," katanya. 

Bagaimanapun, jururawat terbabit pula berkata dia tidak sedar akan kejadian itu kerana dia sedang berkhayal. "Ada sesuatu yang telah berlaku dan ianya seperti mimpi. Apa yang saya ingat selepas itu, saya terasakan dipukul dari belakang ketika suami kepada mendiang memukul saya," katanya. 

Sementara itu, pendakwa raya berkata, pihaknya tidak dapat mendakwa Macuchapi dengan Necrophilia (individu yang cenderung melakukan hubungan seks dengan mayat) kerana kesalahan itu tidak wujud di bawah undang-undang negara itu.