'Kau terminum air ketum lebih ke?' - Chef Wan selar kenyataan Ellie Suriaty

Loading...

"Kerajaan yang ada sekarang ini adalah sebuah kerajaan yang dipilih berdasarkan fitnah, maka ia bukanlah sebuah kerajaan yang baik," demikian kata Ellie Suriaty Omar yang disiarkan oleh portal UMNO Online baru-baru ini.

Terdahulu, Ellie juga pernah membuat kenyataan bahawa dia mahu Najib menjadi perdana menteri sekali lagi sekiranya ada rezeki. Ellie juga hadir memberi sokongan di mahkamah ketika Najib berdepan dengan tuduhan pecah amanah dan salahguna kuasa.


Kenyataan Ellie itu bagaimanapun diselar oleh Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan, yang menganggap pengiat seni itu meroyan dan tidak menghormati pilihan rakyat Malaysia yang mahukan perubahan dari terus dipimpin regim UMNO BN.

ADOI, kasihan pulak membaca comment manusia-manusia macam ni kan? Tak serik-seriklah pulak. Fitnah ke tidak, itu semua hak kita masing-masing untuk memilih kerajaan baru. Tak siapa pun rasuah kita sesen pun atau diberi makan dedak to vote for this current adminstration.

Dasar bangang tak tahu ke apa itu hak rakyat yang masing-masing yang mengundi dengan bebas tanpa was-was atau pun di dalam ketakutan? We lived in a democracy world pun. Like in any pertandingan pun ada yang menang dan ada yang kalah. Only cowards cannot except yang mereka ini sudah tewas dan masing-masing tak habis-habis menyalak tak sudah, apa hal?

Lagi kita buka mulut, lagilah nampak kebodohan kita sendiri. Tambahan pula segala pekong di dada itu habis disebarkan satu persatu dik media. Kerajaan sudah pun ditubuh dan rakyat Malaysia pun tidak janji any parti in this country to sign mati pun memerintah negara ini!

She forget the power of the people vote yang majority or she is just plain stupid and arrogant? Nak berjuang balik, tunggulah next election dan sementara itu belajarlah dari kesilapan sendiri masing-masing untuk menebus balik kepercayaan rakyat di negara ini.

Eeee.. isn't it so obvious dia ini meroyan off lately ni. Kau terminum air ketum lebih ke? Fitnah? Kita yang mahu menuju ke jalan kebenaran tak payahlah main drama dan sandiwara macam kau tu la Ellie.

Allah melihat segala galanya kepada kami sampai apa yang terdetik di hati kita ini ketika menulis ini pun bukan fitnah, tetapi nak sedarkan kau orang tu semua pun! We just vote on fakta, figures and how the performance of the last government to all the stupid thing's our past minister's yang sombong have done sampailah pelbagai scandal yang terjadi.

Nak lampu suluh ke to see all this? Dia ingat kita tak ada kerja lainnya melayan fitnah itu dan ini macam mereka. We just use our bloody common sense, wisdom and honesty and unfortunately u don't have that nampaknya Ellie!

Even a simple knowledge on Mathermatics pun dah cukup Kak hoi! Yang kata kerajaan sekarang ini pun bukan baik pun, eh cepat betul kau menilai? Choi! Belum apa dah bersangka buruk yang sepatutnya kita berdoa yang baik-baik bukan di sebaliknya. Belum pun 4 tahun mereka memerintah pun kau dah burukkan mereka! Kau tu siapa? Kau Ado?

Adoi, kasihan pulak membaca comment manusia2 mcm ni kan. Tak serik2 la pulak. Fitnah ke tidak itu semua hak kita masing2 untuk memilih kerjaan baru. Tak siapa pun rasuah kita sesen pun atau di beri makan dedak to vote for this current adminstration. Dasar bangang tak tahu ke apa itu hak rakyat yg masing2 yang mengundi dengan bebas tanpa was2 atau pun didalam ketakutan? We lived in a democracy world pun. Like in any pertandingan pun ada yg menang dan ada yg kalah. Only cowards cannot except yg mereka ini sudah tewas dan masing2 tak habis2 menyalak tak sudah, apa hal? Lagi kita buka mulut lagi la nampak kebodohan kita sendiri tambahan pula segala pekong di dada tu habis di sebar kan satu persatu dik media. Kerajaan sudah pun di tubuh dan rakyat Malaysia pun tidak janji any parti in this country to sign mati pun memerintah negara ini! She forget the power of the people vote yang majority or she is just plain stupid and arrogant? Nak berjuang balik tunggu lah next election dan sementara tu belajar la dari kesilapan sendiri masing2 untuk menebus balik kepercayaan rakyat di negara ini. Eeee isnt it so obvious dia ni meroyan off lately ni. Kau terminum air ketum lebih ke?不不 Fitnah? Kita yang mahu menuju ke jalan kebenaran tak payah la main drama dan sandiwara mcm kau tu la Ellie. Allah melihat segala galanya kepada kami sampai apa yg terdetik di hati kita ini ketika menulis ini pun bukan fitnah tetapi nak sedar kan kau orang tu semua pun! We just vote on fakta, figures and how the performance of the last government to all the stupid things our past ministers yg sombong have done sampai la pelbagai scandal yg terjadi. Nak lampu suluh ke to see all this? Dia ingat kita tak ada kerja lainnya melayan fitnah itu dan ini mcm mereka. We just use our bloody common sense , wisdom and honesty and unfortunately u dont have that nampaknya Ellie! Even a simple knowledge on Mathermatics pun dah cukup Kak hoi!不不不不 Yg kata kerajaan skrg ni pun bukan baik pun eh cepat betul kau menilai? Choi! belum apa dah bersangka buruk yg sepatutnya kita berdoa yg baik2 bukan di sebaliknya. Belum pun 4 tahun mereka memerintah pun kau dah buruk kan mereka! Kau tu siapa? Kau Ado?不不湘
A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

BERITA BERKAITAN