'Dia tarik kepala, hentak di handbrake dan telinga saya ditumbuk bertubi-tubi' - Pasangan kekasih diserang 3 lelaki di parking kereta

Loading...

Pasangan kekasih yang baru saja pulang dari sebuah pasar raya cedera diserang oleh tiga lelaki yang dipercayai cuba mencuri kereta dan menculik mereka. 

Dalam kejadian yang berlaku di AEON Shah Alam, Seksyen 13, mangsa mengalami kecederaan di bahagian telinga, manakala teman lelakinya cedera ringan. 

MEMANDANGKAN ramai yang bertanya tentang kejadian itu, ini ceritanya. 

Pada awalnya masa nak park kereta, saya perasan kereta Myvi putih ini. Tetapi tak ada terlintas nak fikir yang bukan-bukan, sebab datang nak makan saja. 

Kemudian selepas makan, kami nak balik ke rumah. Sampai di tempat parking, Myvi putih itu park di tepi kereta kami. Seorang lelaki berdiri di belakang kereta dengan tangannya di dalam poket jaket. 

Dah rasa tak sedap hati tetapi oleh kerana saya tak nak fikirkan sangat, saya gagahkan diri juga masuk ke dalam kereta. 

Masa dah nak dekat dengan kereta, saya perasan dia macam bagi signal pada member dia dalam kereta untuk keluar dan masa itu juga saya fikir lain. Saya fikir dia nak jaga member dia tengah buat 'projek'. 

Jadi, saya biarkan saja boyfriend (BF) masuk dulu sebab kalau dia (suspek) nak buat apa-apa, at least saya ada di luar untuk menjerit. 

Selepas BF saya masuk, diorang masih berlagak selamba walaupun member diorang yang baru keluar dari kereta itu berdiri di pintu pemandu Myvi. Kiranya macam bersebelahan dengan seat penumpang kereta kitorang. 

Diorang nampak macam okey saja, saya pun masuk ke kereta. Masuk saja dalam kereta, saya suruh BF kunci pintu. Belum sempat kunci pintu, lelaki itu dah tarik dan dia bagi signal kepada kawannya untuk masuk seat belakang. 

Yang tarik pintu saya itu terus tarik kepala saya dan hentak di handbrake. Mungkin sebab nak bagi saya pengsan. 

Saya terus menjerit agar orang lain dengar. Kemudian dia tumbuk telinga saya bertubi-tubi. Tetapi disebabkan saya tak nak diam juga, dia tutup mulut saya dan nasib baik otak saya berfungsi, saya terus gigit lemak kat tangan dia yang kemudian berasa sakit lalu dia menumbuk saya sekali lagi. 

Selepas dia menumbuk saya, dia tarik muka saya untuk menghadap lelaki Pakistan di belakang yang menjadi tukang bagi signal kepada mereka tadi. Mungkin dia nak suruh Pakistan itu pukau saya. 

Sementara itu, lelaki Pakistan itu ketuk hulu pisau yang dipegangnya pada tengkuk BF saya. Saya bersyukur BF saya tak pengsan. BF saya cepat-cepat keluar dari kereta dan ada seorang lelaki India berbadan sasa (tak tahu datang dari mana) terus menumbuk BF saya. 

Mungkin dia rasa plan dia gagal, dia pun cepat-cepat masuk kereta. Kitorang sempat tarik side mirror kereta dia saja. Saya tumbuk cermin kereta dia pun tak jadi apa-apa. Tarik pintu, dia dah kunci. 

Masa dia reverse kereta, kitorang di depan kereta dia sikit, dia nak langgar kitorang lagi. Tak tahulah kalau kami pernah buat salah apa kat dia. Mujur BF saya sempat counter attack dia. Jadi, pisau dia terjatuh.  

Kemudian ada seorang lelaki ini datang menjerit pada penyamun tarbus ini semua. Lelaki yang tumbuk saya tadi macam tergamam dan di kesempatan itu saya terus sepak kemaluan dan perut dia. Tetapi dia tak rasa senak langsung. Kemaluan besi ke apa, saya tak tahu. 

Selepas BF saya menjerit, ramai orang datang tetapi malangnya mereka dah melarikan diri. Tak apa, saya cuma berdoa agar mereka ditangkap. 

Kejadian ini benar-benar membuatkan saya trauma. Saya masih akan terbayangkan bagaimana dia menarik pintu kereta dan menghentak kepala saya di handbrake sebelum ditumbuk bertubi-tubi. 

Akibat dari kejadian itu, gegendang telinga saya pecah dan belakang telinga bengkak serta kelenjar telinga saya kemerahan. Doktor kata mungkin darah dan saya dinasihatkan untuk menghabiskan antibiotik sebelum menjalani pemeriksaan dengan pakar ENT. 

Kepada wanita di luar sana, tolong berhati-hati. Bawalah pepper spray, sekiranya ada apa-apa, sembur saja pada mata penyangka ini. Biar mati segala plan diorang. Jangan bagi diorang peluang,  Doakan agar penyangak itu kena tangkap.

Sesiapa yang tinggal di kawasan Shah Alam, Subang atau Selangor ini ke kalau nampak Myvi berwarna putih nombor pendaftaran WSH6131, side mirror sebelah kanan rosak ke apa, tolong maklumkan. Sekurang-kurangnya korang dapat bantu kitorang jejak mereka.

Polis kata, niat suspek bukan nak mencuri kereta itu saja, tapi mungkin nak culik orang sekali sebab mungkin nak dijadikan sebagai tebusan. Mungkin dia nampak kereta BF saya ada-ada, ditambah pula dengan BF saya 'keding' saja. Sebab itu dia fikir boleh 'makan'. Syukur saya masih diberi peluang untuk hidup. 

Kejadian ini berlaku terlalu pantas sampaikan saya sendiri pun tak percaya perkara ini boleh berlaku. Kejadian itu berlaku di AEON Shah Alam, Seksyen 13. 

Sumber: @azirahmalek_