'I nak isi minyak kereta pun tak tahu, teruknya hidup' - Netizen geleng kepala tengok video keluhan pelakon ini

Loading...

"Isi minyak kereta pon tak reti," demikian tweet respon netizen terhadap video viral seorang pelakon wanita yang mengakui dia tidak pandai mengisi minyak kereta. 

Video yang dimuat naik oleh Twitter Roti Kaya Khamis lalu menunjukkan Intan Najuwa berkata hidupnya huru hara berikutan pembantunya cuti. 

"Okey today hidup I sangat huru hara sebab PA I cuti. SO, I nak isi minyak kereta pun I tak tahu macam mana. Teruknya hidup, ya Allah..." katanya. 



Netizen pula bagaikan tidak dapat menerima alasan itu dan menasihatkan Intan agar tidak terlalu bergantung kepada pembantunya itu. 

"It's okay tak reti isi minyak. TApi it's not okay tak reti isi minyak, lepas itu mengeluh masuk story. Tak reti isi minyak, minta tolong pekerja isikan, dah selesai. Benda simple untuk selesaikan tak perlu mengeluh sampai macam ni," kata @Nonameila. 



"Benda boleh belajar kot. Time PA kau cutilah kena belajar. Sampai bila nak berharap kat orang," kata @DNadia2018. 



Walau bagaimanapun, ada golongan wanita mengakui diri mereka juga seperti Intan dan adalah tidak adil untuk mengkritik pelakon itu secara melampau. 

Jika anda tidak mengetahui cara-cara untuk melakukan sesuatu itu, paling teruk sekali pun manfaatkanlah Google.