Nak hidung mancung punya pasal


Ngeri! Hajat nak berhidung mancung tak kesampaian apabila silikon yang ditanam tertonjol keluar di batang hidung seorang wanita Thailand ini. 

Baru-baru ini seorang wanita yang tidak didedahkan namanya berkongsi gambar pembedahan hidungnya yang tidak menjadi untuk memberi amaran kepada orang ramai agar tidak menjalani prosedur tersebut tanpa memeriksa latar belakang klinik terlebih dahulu. 

Menurut wanita terabit, dia menjalani pembedahan di sebuah klinik di bandar Hat Yai, selatan Thailand yang menawarkan pembedahan hidung (rhinoplasty) pada harga yang murah. 

Bagaimanapun, wanita itu mengalami jangkitan yang menyebabkan keradangan di bahagian yang dibedah. Malah, implan tersebut telah tertonjol di bahagian atas batang hidungnya. 

Wanita berkenaan kemudian kembali semula ke klinik berkenaan, malangnya pihak klinik itu menolak dan mereka tidak bertanggungjawab untuk prosedur yang gagal, malah enggan membantunya. 
Bersimpati ke atas nasib wanita terbabit, sebuah klinik pembedahan plastik di Bangkok menawarkan bantuan untuk merawat dan mengeluarkan implan silikon tersebut secara percuma. 

Ekoran dari kegagalan pembedahan plastik itu, mangsa kini mempunyai lubang dan parut di wajahnya. Tetapi tidak dapat dipastikan sama ada mangsa akan mengambil tindakan undang-undang terhadap klinik terbabit.