'Sebelum ini perlu tunjuk sokong BN kerana jaga periuk nasi' - Wak Doyok


Selebriti jambang lebat dan misai melentik tak lain tak bukan, Wak Doyok atau nama sebenar Mohd Azwan Md Nor, 39, pernah memuat naik gambar-gambar dirinya bersama pemimpin Barisan Nasional (BN) di media sosial. 

Dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) 9 Mei lalu, Pakatan Harapan (PH) telah menang majoriti dan menawan Putrajaya, Wak Doyok melalui Facebooknya menyatakan bahawa dia sebenarnya menyokong perjuangan PH. 
"Ramai yang sebelum ini perlu tunjuk menyokong BN kerana menjaga periuk nasi dan karier. Sedangkan jauh di sudut hati menyokong perjuangan PH. 

"Sekarang mereka menunjukkan sokongan kepada kita, jangan la pulak kita hina. Terima mereka dengan hati terbuka. 

"Terima kasih Tun M menjemput kami dan memahami orang-orang macam saya yang menyokong dalam senyap," tulis Wak Doyok. Bagaimanapun, kenyataan Wak Doyok itu menimbulkan banyak reaksi netizen yang menganggapnya sebagai 'lalang'.

"Iyalah, jaga periuk nasi dengan kereta Mustang dia tu kalau tak, takdanya pakai kereta mustang," - @AarghCong

"Sila meninggal la wak oiii. Benda ni kalau betul pun, kau tak payah mention bagi semua baca atau tahu. Macam tu kira sama sajalah kau dengan yang lain-lain tu yang orang kata jilat bontot," @iEzaaquarius.

"Menyampahnya tengok mangkuk hayun ni. Dahlah suam-suam kuku saja, tak tahulah macam mana boleh jadi femes gini. Congrats bro, you just show your ture color. Lalang forever!" @Speedy_Kenji 

Susulan kecaman netizen itu, Wak Doyok telah menetapkan akaun media sosialnya kepada mode private. 

Sumber: Astrol Awatni