Alhamdulillah! Dah jumpa Nur Aisyah


Seorang bayi perempuan dilaporkan diculik pada awal pagi tadi dari kediaman ibu bapanya di Sungai Terap, Muar, Johor telah berjaya diselamatkan.

Wakil keluarga yang juga ibu saudara mangsa, Fah Nur-Aini Syed Mustapha 36, merakamkan jutaan penghargaan kepada pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) atas kecekapan pihak terbabit serta seluruh rakyat Malaysia yang turut bersama-sama mendoakan kesejahteraan Nur Aisyah.

Nur Aisyah Hasmizan kini sedang menjalani pemeriksaan kesihatan di Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF).

Seorang kenalan ibu mangsa telah mengemaskini status mengenai penemuan bayi berkenaan dan mendapat reaksi gembira netizen.

“Allahuakbar..Alhamdulillah syukur pada Allah... Baby Diela Yusofe dah ditemui. Berkat doa org ramai 10 Ramadhan terakhir ni Allah makbulkan doa kalian baby selamat dijumpai. Baby sekarang dibawa ke Hospital Muar. Terima kasih Allah. Terima kasih pihak polis dan rakan-rakan FB yang tak henti-henti share. Semoga Allah balas kebaikan korang.”

Dalam kejadian di kediaman keluarga itu di Sungai Terap, Muar, Johor, Siti Noorfadilah Yusofe, memaklumkan anaknya, Nur Aisyah Hasmizan, 1 tahun 5 bulan, didapati hilang ketika dia dan suaminya, Hasmizan Othman bangun pada waktu sahur.

Selain itu, dua buah telefon bimbitnya milik mereka jenama Oppo dan Vivo juga didapati hilang dipercayai diambil oleh individu yang menceroboh masuk kediaman mereka. 

"Ya Allah Ya Tuhanku. Tolong panjangkan post ini sampai Aisya dijumpai. Bangun sahur, pintu dapur terbuka. Aisyah di sebelah hilang. Dua telefon bimbit juga hilang. "Harta kau nak ambil, ambillah semua, tapi tolong pulangkan anak aku. Tolong sangat-sangat! Tolong viralkan post ini, tolong," tulis Siti di Facebooknya beberapa jam yang lalu.

“Kes ini masih lagi di dalam siasatan pihak berkuasa. Sementara itu juga, orang ramai diminta tidak membuat sebarang spekulasi dan fitnah yang boleh menganggu siasatan polis dan ketenangan keluarga terbabit “ tulis Arif Sukor, yang merupakan abang saudara kepada Nur Aisyah. 

Suspek warganegara Nepal telah ditahan