Kanak-kanak maut ditikam 30 kali


Seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun maut ditikam bapa saudara yang datang bertandang ke rumahnya, lapor Harian Metro

Dalam kejadian jam 9 malam tadi di Jalan Kuang Gunung 4, Taman Kepong, Kuala Lumpur, mangsa yang menerima 30 tikaman pada badan, tidak sedarkan diri dan dihantar ke hospital swasta di Desa Park City Kepong. 

Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner R Munusamy berkata, pihaknya telah menahan suspek yang juga saudara kepada mangsa di tempat kejadian pada jam 9.45 malam tadi. 

"Suspek yang berusia 21 tahun tidak tinggal bersama mangsa dan keluarganya. Dia datang ke rumah berkenaan dan ketika itu hanya emak, nenek dan adik mangsa yang masih bayi berada di rumah. 

"Mangsa bermain dengan suspek di tingkat bawah rumah, manakala ibu mangsa tidur di tingkat atas bersama bayi," katanya. 

Difahamkan, nenek mangsa keluar sebentar dan sebaik saja pulang kira-kira 30 minit kemudian, warga emas itu menemui mangsa di dalam stor dengan keadaan berlumuran darah dan tidak sedarkan diri. 

Keluarga mangsa kemudian meminta bantuan dari jiran untuk menghantar mangsa ke hospital dan pemeriksaan mendapati, terdapat kira-kira 30 kesan tikaman pada badan mangsa yang dipercayai ditikam dengan senjata tajam. 

Mayat mangsa dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah siasat.