(Video) Bengang dihon, lelaki pecahkan cermin dan rempuh pintu kereta


Seorang wanita berusia 44 tahun berdepan dengan detik cemas apabila dia diserang oleh pemandu Perodua Viva tanpa diketahui apa motif lelaki terbabit. 

Lapor Sinchew, kejadian itu berlaku pada jam 10 pagi Rabu ketika mangsa sedang memandu bersendirian sebelum terserempak dengan kereta suspek. 

Menurut mangsa, suspek secara tiba-tiba memecut dan memotongnya secara berbahaya di hadapan menyebabkan mangsa terkejut lalu membunyikan hon terhadap suspek. 

Berang dengan bunyi hon itu, suspek dengan sengaja menghalang laluan mangsa dari meneruskan perjalanan. Suspek juga memberhentikan keretanya dan memukul cermin depan kereta mangsa dan kembali ke keretanya untuk meneruskan perjalanan. 

Mangsa yang terkejut melihat kejadian itu bertindak mengejar suspek dan terus membunyikan hon bertalu-talu agar suspek memberhentikan keretanya. Malangnya, suspek enggan melayani kemahuan mangsa.


Apabila tiba di persimpangan lampu isyarat, suspek berhenti dan keluar dari kereta. Kali ini, suspek membawa parang untuk memecahkan cermin kereta bahagian pemandu, terus membuka pintu kereta mangsa. 

Bimbang dicederakan, mangsa segera melompat ke tempat duduk bersebelahan dan keluar dari kereta. Gagal mendapatkan mangsa, suspek hanya menjeling tajam sebelum masuk ke dalam kereta dan terus merempuh pintu kereta mangsa sehingga rosak.

Setelah puas, suspek terus beredar meninggalkan mangsa yang merakam kejadian itu dengan telefon bimbitnya. 


Mangsa kemudian menghubungi rakannya untuk meminta bantuan dan membuat laporan polis pada hari yang sama. 

Berdasarkan laporan polis yang dibuat, polis telah berjaya menahan suspek berusia 29 tahun dari Kampung Lidah Tanah.