'Perempuan lepas mengandung akan gemuk dan berbau, hak suami la untuk cari lain' - Firdaus


Baru-baru ini, media hiburan memuat naik laporan mengenai gossip rumah tangga pelakon Mia Ahmad dan suaminya, Mohd Izham Tarmizi sedang 'diuji'. 

Difahamkan, si suami dakwa berlaku curang, tetapi penjaga gol pasukan Johor Darul Takzim (JDT) itu menafikan dakwaan tersebut. 

Sementara itu, Mia pula berkata dia akan melakukan apa sahaja untuk mempertahankan rumahtangganya. Malah katanya, hanya dia, suaminya dan wanita itu sahaja yang tahu apa sebenarnya berlaku. 


Namun tindakan seorang netizen bernama Firdaus ini memuat naik komen yang dianggap tidak sensitif telah mencetuskan kemarahan netizen. 

Firduas tanpa berselindung berkata, perempuan bila sudah berbadan dua, badannya berbau dan adalah hak lelaki untuk mencari perempuan lain. 

"Takleh salahkan suami sebab perempuan lepas mengandung akan gemuk dan berbau. Hak suami la untuk cari yang lawa dan wangi balik," tulis Firdaus. 


Akibat komen kurang cerdik itu, netizen telah menyelar kenyataan Firdaus yang jelas menghina golongan perempuan dan tidak kurang juga memalukan kaum lelaki.