Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

11 individu di Johor diberi amaran selepas dikesan cuba rakam filem 'Avengers: Endgame' malam tadi

0

Memalukan! 11 individu dikesan cuba merakam filem 'Avengers: Endgame' pada hari pertama filem itu ditayangkan di pawagam di Johor, malam tadi, lapor Harian Metro.

Pengarah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Johor, Mohd Hairul Anuar Bohro berkata, pihaknya telah melaksanakan pemeriksaan di panggung wayang terpilih di Johor Bahru ketika filem itu ditayangkan, bagi mencegah cubaan merakam filem itu. 

Sepanjang pemeriksaan itu, sebanyak 11 amaran dikeluarkan kepada penonton kerana cuba merakam. Namun tiada sebarang tangkapan dibuat. 

Sementara di media sosial, netizen turut meluahkan rasa kecewa mereka terhadap segelintir penonton yang bertindak merakam filem itu dan akhirnya mendapat 'hadiah' sinaran cahaya hijau. Tidak kurang juga ada individu yang telah menonton filem itu membocorkan jalan ceritanya kepada umum.

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram