Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Tak sanggup buka tudung, terbayang diri jadi penghuni neraka' - Che Ta

0

Seorang wanita Sejak kebelakangan ini, semakin bertambah artis wanita membuat keputusan untuk membuka tudung dengan alasan mereka memakai tudung bukan kerana Allah. Malah dengan berani berkata mereka lebih selesa selepas kembali menjadi diri mereka sendiri. 

Tetapi tidak bagi Rozita Che Wan atau Che Ta yang membayangkan dirinya bakal menjadi penghuni neraka sekiranya berbuat demikian. 

Menurut Che Ta, dia tidak sanggup mengubah penampilannya yang sudah bertudung sejak sekian lama kerana takut dengan azab seksaan di akhirat yang perlu ditanggungnya kelak. 

"Saya rasa kalau buka tudung, boleh terus masuk neraka. 

"Itu (peringatan) untuk diri saya. Siapalah kita untuk menghukum manusia lain. Kita tak boleh hukum dia, itu dugaan dia (yang buka tudung) dengan Allah. Kena doa Allah bagi dia rahmat dan hidayah. Kita doa yang terbaik untuk dia," katanya. 

Jelas Che Ta lagi, individu yang mahu berubah, sebaik-baiknya menukar circle of friends agar kekal istiqamah kerana manusia sememangnya mudah terpengaruh untuk melakukan perkara-perkara yang tidak elok. 

Dalam pada itu, Che Ta juga bersyukur adik-beradiknya semua memakai tudung dan berbincang mengenai agama apabila mereka berkumpul. 

"Alhamdulillah adik-beradik semua pakai tudung. Apabila ada masa berkumpul dengan adik-beradik lain, kami akan bincang pasal agama. 

"Jika nak like gambar orang tak pakai tudung pun haram. Sebab itu kalau nak muat naik gambar wanita tak bertudung, saya pakaikan dia tudung," selorohnya. 

Sumber: MalaysiaKini

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram