Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Aku yang isteri kau pun tak pernah peluk erat macam tu' - Isteri terkilan, suami beri alasan curang kerana dia tak dapat bagi anak

0

"Tercurang tanpa sengaja ke tu? Tunggu aku viralkan, korang standby share bebanyak," demikian tulis Nur Nrhffalsml pada 8 Mei lalu di akaun Facebooknya.

Menurut Nur, segalanya bermula dengan tindakan suaminya sendiri yang secara terang-terangan memalukan dan tidak menjaga aib keluarga. 

"Aku harap kau mati dalam keadaan hina sebab aniaya aku. Aku tak ada dosa apa dengan kau. Kau yang mulakan secara terang-terangan, tak jaga aib keluarga. 

"Allah Maha Mendengar, berseronoklah dulu," katanya pada 10 Mei lalu. 

Kemuncaknya, dalam status yang dimuat naik Nur semalam mendedahkan gambar orang ketiga yang mengganggu rumah tangganya. 


"So sweet, aku yang isteri kau pun kau tak pernah peluk erat macam tu. Genting pun tak pernah bawa. 

"Ayat yang menghancurkan hati aku, hari terakhir aku jumpa kau. Kau kata kau bosan, jemu dan apa yang kau plan masa awal perkahwinan tak menjadi. Salah satunya darinya ialah tak bagi kau anak. 

"Allah, terduduk aku, menangis aku di depan kau. Tergamak kau kata sesuatu yang macam itu kepada isteri yang selama ini bersusah payah dengan kau sejak 10 thaun lalu (kahwin empat tahun). 

"Akhirnya ini yang aku dapat selepas aku sayang dan kasihkan kau, lakukan segalanya untuk kau," katanya. 

Jelas Nur lagi, wanita itu yang mencabar dia untuk viralkan walaupun pada mulanya Nur memilih untuk berbincang secara baik. 

"Dia cabar saya untuk saya viralkan. Saya dah cakap secara baik, itu suami saya. Tapi dia gelakkan saya. Makin banyak up gambar dan video di Instastory setiap jam bersama suami saya. Pergi club, check in hotel di Genting dan sebagainya. 

"Lemahnya saya tengok. Saya tak mampu untuk menahan rasa hati ini. Jadi terimalah.

"Selama ini saya dah cuba sedaya upaya saya untuk menjaga aib, menyimpan rasa. Mungkin awak tak faham, tapi saya yang rasa. 

"Doakan urusan saya dipermudahkan esok (mahkamah syariah). Amin. Dan seperkara lagi, doakan saya untuk tidak bergenang air mata lagi waktu sahur dan berbuka. Terima kasih semua," katanya. 

Ketika berada di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) Putrajaya, Nur memohon maaf di atas pendedahkannya itu tetapi pihak di sebelah sana juga katanya, perlu ingat bahawa dia juga berhak marah kerana diperlakukan seperti itu. 

"Hmmm.. Inilah masanya nak cari alasan kenapa buat itu ini. Makan nasi terlupa letak kicap pun boleh dijadikan alasan. 

"Saya tak kata langsung saya bagus, sempurna memang jauh sekali. Ada juga buat silap, ada juga terkurang di mana-mana. Sudah-sudahlah tu. Lain kali jangan dedahkan sangat di Instagram. Kalau saya diamkan, bodohlah saya. 

"Kalau kau marah aku buat semua ini, ingatlah aku pun marah diperlakukan seperti ini. Hati aku pun sakit. Maafkan aku. Semoga maju jaya," kata Nur. 

Sementara itu, wanita terbabit memberikan reaksinya berhubung viral berkenaan. 


"Kalau laki orang pun, itu masalah saya dengan dia. Awak tak tahu apa-apa, baik diam. Jangan dengar sebelah pihak sahaja," katanya menjawab soalan dari followersnya di Instagram. 


3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram