Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Suruh jer Amalina balik Malaysia, buat apa nak susahkan keluarga Ainul?' - Netizen bidas tweet lelaki 'pintar' ini

0

Baru-baru ini Dr Amalina Bakri dan pakar perubatan di London telah menyatakan persetujuan untuk membantu Ainul Mardhiah yang menghidap kanser Germ Cell Tumor. 

Untuk itu, Dr Amalina menyeru orang ramai untuk menyalurkan sumbangan kepada ibu bapa Ainul agar bayi itu dapat diberi rawatan yang terbaik di bawah kendalian Dr Amalina dan pasukannya. 

Netizen turut menyebarkan gesaan sumbangan itu di media sosial namun ada seorang individu pula berkata tiada keperluan untuk menyusahkan ibu bapa Ainul, sebaliknya Amalina yang perlu pulang ke Malaysia untuk merawat bayi itu. 

"Soh jer Amalina balik Malaysia. Buat apa nak susahkan keluarga mereka. 

"Setakat pakai bius alat bedah, Malaysia pun ada. Nak benda memang pakai robot ke? 

"Manusia hanya mampu berusaha. Selebihnya berserah saja. Pakailah secanggih mana pun teknologi, jika dengan izin dia akan selamat," kata Adzlan. 


Bagaimanapun, netizen membidas tweet lelaki itu. Meskipun didesak netizen agar dia memadamkan tweet tersebut kerana didakwa memalukan UiTM, namun Adzlan enggan berbuat demikian. 


Sumber: Adzlan Jazlan

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram