Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

(Video) 'Diddy melompat dengan tinggi sekali hampir menyentuh awan' - Hahaha! Netizen terhibur dengan cerita sukan tahunan murid ini

0

Viral di media sosial video seorang murid sekolah yang bercerita mengenai Sukan Tahunan dalam Pertandingan Bercerita Tahap 2 Sekolah Rendah. 

Dalam Karnival Bahasa Melayu Sekolah Rendah dan Menengah Peringkat Negeri Sarawak Tahun 2019, murid terbabit diberi tajuk Sukan Tahunan dan mula bercerita mengenainya. 

Apa yang menariknya, cara, gaya dan jalan penceritaan yang disampaikan Dammien Diddy Badal anak Malati (bangsa Iban) dari SK Sungai Setiam, Bintulu, sesekali diselitkan dengan imaginasiya membuatkan para penonton ketawa. 


Di media sosial, netizen juga memuji kebolehan Dammien. Tidak kurang juga ada golongan guru yang tergamam melihat kemampuan murid berkenaan dan berpendapat Dammien boleh pergi ke peringkat yang lebih tinggi sekiranya digilap dengan lebih bagus. 


3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram