Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Budak dihempap tingkap dari tingkat 20, meninggal dunia

0

Kanak-kanak lelaki yang dihempap tingkap yang terjatuh dari tingkat 20 bangunan kediaman ketika dalam perjalanan ke sekolah dengan ibunya, meninggal dunia. 

Kejadian itu berlaku di depan sebuah kedai buah-buahan di Shenzhen, Futian, China pada Khamis lalu. Mangsa, Zhuang, dihempap tingkap tepat di bahagian kepala dan meninggal dunia di hospital pada Ahad. 

Pihak polis mengklasifikasikan kejadian itu sebagai kes kemalangan yang tidak disengajakan.

Pihak berkuasa perumahan tempatan kini mengarahkan pihak pengurusan kediaman itu mengambil tanggungjawab untuk memeriksa keselamatan seluruh tingkap di bangunan itu. 

Bapa saudara mangsa, Chen, keluarga mangsa membayar lebih 75,000 yuan (RM45,225) untuk kos rawatan Zhuang dan pihak pengurusan bangunan hanya menghulur pampasan sebanyak 3,000 yuan (RM1,800).

"Pada awal kejadian itu berlaku, mereka (pihak pengurusan bangunan) berkata, mereka akan menanggung segala kos perubatan Zhuang," kata Chen. 

Tidak dapat dipastikan sama ada pihak berkuasa atau keluarga mangsa akan mengambil tindakan selanjutnya terhadap pihak pengurusan bangunan berkenaan. 

LAPORAN BERKAITAN

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram