Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Bayi 3 bulan cedera, kepala ditimpa buah durian

0

Seorang bayi lelaki mengalami kecederaan di kepala (kanan), telinga, pipi, dada dan tangan kiri akibat ditimpa buah durian. 

Menurut Azizul Mohamad yang berkongsikan gambar itu di Facebook Group Gabungan Anak Terengganu (Original), mangsa baru berusia tiga bulan. 

"Doakan semoga anak kepada kawan saya cepat sembuh dan kembali pulih. Mangsa terkena buah durian jatuh dari pokok. Allahuakhbar.

"Baby baru berusia tiga bulan," katanya.

Susulan viral gambar tersebut, tampil bapa kepada mangsa menceritakan apa sebenarnya yang berlaku.

"Yang tak tahu cerita sebenar, janganlah kecam tak tentu pasal. Cuba tanya dan doakan yang baik-baik.

"Anak alhamdulillah petang ini dah boleh keluar wad. Luka kecil. Mana yang tak tahu tapi main hembus main cakap je, anda tanggung sendiri. Saya sentiasa memaafkan.

"Isteri tinjau buah, anak dalam rumah nangis selak. Isteri ambil anak dan tinjau, dalam masa yang sama isteri dah dengar bunyi buah nak jatuh. Isteri dah lari tapi malang nasib tidak menyebelahi, buah jatuh atas dada isteri dan kena pada anak," katanya. 

Netizen mendoakan agar mangsa cepat sembuh dan menjadikan kejadian itu sebagai peringatan kepada ibu bapa lain agar tidak membawa anak ke kebun durian. 

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram