'Kalau kereta rosak, nampak lelaki ni datang, jangan bagi dia towing' - Mangsa


Kecewa dikenakan caj harga mahal, lelaki ini menasihatkan orang ramai agar berhati-hati jika mahu menggunakan khidmat towing/baiki kereta di kawasan Sungai Petani. 

Menurut Alif Farhan, keretanya hanya mengalami kerosakan kecil sahaja, tetapi apabila diserahkan pada sebuah bengkel di Taman Emas Indah, Sungai Petani, Kedah, dia dikenakan caj yang tidak masuk akal. 

"Area Sungai Petani. Kalau kereta rosak atas highway atau di jalan biasa, nampak lelaki ini datang, jangan bagi dia towing. 

"Nanti dah sampai bengkel, mulalah rosak sana rosak sini. Pastu bagi harga tak masuk akal. Padahal yang rosak itu sikit saja," katanya. 



Sementara itu di media sosial, netizen turut berkongsi pengalaman yang sama pernah ditipu oleh golongan yang bertuhankan duit haram ini. 


Walau bagaimanapun, ada netizen berkata, janganlah kerana nila setitik rosak susu sebelanga kerana masih ada pemilik bengkel yang benar-benar jujur dalam memberikan perkhidmatan mereka. 

"Area Sungai Petani ini ada banyak bengkel. Kena pandai pilih sebab kereta aku pernah rosak dan ada seorang uncle India ini datang tolong towing kereta aku, tak kena caj pun. Dia repair aku memang harga dia (sepupu aku mekanik juga, so aku memang discuss habis-habis pasal harga dengan dia). 

"Dia repair kereta aku okey sampai sekarang tak ada apa-apa masalah. First tu aku tak percaya juga sampai ayah aku datang tengok sendiri. Sekarang kereta memang kami repair di kedai uncle itu saja.

"Jangan disebabkan satu kedai yang buat perangai macam ni, tutup periuk nasi kedai orang lain. 

"Nama kedai tak ingat, tapi kedai dia berdekatan dengan traffic light simpang empat dekat hospital lama. Masuk lorong kecil dekat kuil sikit. Ini nombor telefon dia, 019-583612. Nama pun lupa, selalu panggil Uncle saja," kata Fara

Sumber: Alif Farhan