Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Dr Zakir mohon maaf jika ada pihak yang terguris dengan salah faham yang timbul

0

Pendakwah Dr Zakir Naik memohon maaf susulan ucapannya di satu ceramah baru-baru ini yang didakwa mengguris hati masyarakat bukan Islam di negara ini. 

Beliau menjelaskan bahawa beliau bukan rasis dan kenyataannya sebelum ini digunakan dengan rekaan yang ditambah padanya. 

"Saya selalu mendukung keamanan kerana itulah pendirian Quran. Misi saya menyebarkan keamanan ke pelosok dunia, malangnya saya turut berdepan dengan pengkritik yang cuba menghalang daripada misi saya," katanya. 

Semalam, Zakir disoal siasat lebih 10 jam di Bukit Aman ekoran kenyataannya dalam satu majlis ceramah di Kelantan baru-baru ini. 

"Rasisme adalah kejahatan yang saya tolak dengan keras kerana dalam Quran ia bertentangan dengan semua pendirian sebagai pendakwah Islam.

"Saya rasa saya perlu mohon maaf kepada semua pihak yang terguris kerana salah faham ini," katanya yang turut menegaskan bahawa dia tiada niat berbuat demikian. 

Beliau merayu agar masyarakat terutamanya bukan Islam mendengar ucapan penuhnya di YouTube, Peace TV. 

Sumber: MalaysiaKini

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram