Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Wanita menangis ketika dihukum sebat 100 kali selepas ditangkap khalwat bersama kekasihnya

0

Seorang wanita berusia 22 tahun menangis dan merayu agar pegawai syariah berhenti menyebatnya dalam hukuman sebat yang dibuat secara terbuka di khalayak ramai. 

Wanita itu dihukum sebat kerana melakukan maksiat, selain dua lagi individu yang turut menerima hukuman sebat 100 kali sambil disaksikan orang awam di sebuah stadium di Lhokseumawe, 170 kilometer dari Banda Aceh. 

Hukuman sebat diamalkan di daerah itu bagi menghukum pesalah yang terbabit dalam judi, minum alkohol, melakukan hubungan sejenis dan maksiat. Rabu lalu, wanita itu bersama teman lelakinya yang juga berusia 22 tahun disebat 100 kali selepas mereka ditangkap khalwat. 

Wanita itu menangis beberapa kali kerana tidak berdaya menahan kesakitan dan merayu agar pegawai syariah itu berhenti menyebatnya. 


Seorang remaja lelaki berusia 19 tahun juga disebat kerana melakukan hubungan seks dengan kanak-kanak. Dia disebat sehingga baju putihnya dibasahi darah.

Remaja terbabit dikenakan hukuman penjara selama lima tahun, manakala pasangan kekasih itu pula dibebaskan. 

Sumber: Daily Mail

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram