Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Sekolah di Larut, Matang dan Selama ditutup esok

0

Semua 147 buah sekolah dalam Daerah Larut, Matang dan Selama (LMS) akan ditutup esok berikutan keadaan jerebu di kawasan itu yang bertambah buruk.

Pengarah Pendidikan Perak Dr Mohd Suhaimi Mohamed Ali berkata daripada jumlah itu, 36 adalah sekolah menengah, manakala 111 lagi sekolah rendah dan jumlah pelajar terjejas adalah 48,006 orang.

"Berdasarkan bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) yang melebihi 200 mulai 2 petang ini, Pegawai Pendidikan Daerah LMS boleh memaklumkan kepada pengetua dan guru besar untuk menutup sekolah pada Khamis, 19 Sept," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini.

Berdasarkan portal Sistem Pengurusan Indeks Pencemaran Udara Malaysia (APIMS), bacaan IPU di Taiping berada pada paras sangat tidak sihat iaitu 203 setakat pukul 5 petang ini.

Hari ini, sebanyak 303 sekolah dalam Daerah Manjung, Hilir Perak, Bagan Datuk dan Perak Tengah ditutup akibat jerebu yang berada pada paras sangat tidak sihat.

Sumber: Bernama

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram