Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Mummy... Mummy...' - Anak menangis panggil ibunya yang sudah tiada

0

"Mummy... Mummy..." panggil si anak pada ibunya yang sudah terbaring kaki di jalan raya. 

Motosikal yang dinaiki pasangan itu bersama anak kecil mereka terbabit dalam kemalangan berpunca dari kecuaian pengguna jalan raya lain di mana si bapa cedera parah dan isterinya maut serta-merta di tempat kejadian.

Menurut Shamsuddin Ismail, kejadian itu berlaku semalam dan ketika itu dia sedang menghadiri mesyuarat di pejabatnya terkejut mendengar dentuman kuat di luar. 

"Kejadian berlaku di depan office Damen USJ yang meragut satu nyawa malam ini akibat kecuaian pemandu lain, manakala tiga yang lain cedera parah dibawa ke hospital.

"Ya Allah, apalah nasib anak kecil ini. Dalam sekelip mata dia kehilangan ibu yang tersayang akibat kecuaian orang lain. 

"Ayahnya pula cedera parah, ibunya dah terbujur kaku tidak bernyawa lagi."Kesemuanya penunggang dan pembonceng motosikal sebelum itu berhenti di persimpangan lampu isyarat sebelum dirempuh sebuah kereta. 

"Sayu hati ini mendengar suara anak kecil itu memanggil-manggil ibunya "mummy.. mummy..". Belum puas rasanya anak kecil ini untuk menagih kasih sayang dari ibunya. 

"Semoga anak kecil itu tabah menghadapi hari-hari berikutnya tanpa orang yang tersayang," katanya. 

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram