Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

(Video) "Jangan buat aku marah bila aku takde duit' - Lelaki dera & bakar anjing peliharaannya

0

Tindakan zalim seorang lelaki memukul sebelum membakar anjing peliharaannya mengundang kemarahan netizen selepas video kejadian itu viral di media sosial. 

Video yang dimuat naik SG Smart Savers semalam menunjukkan, lelaki itu memukul haiwan itu dengan helmet. Anjing itu segera bersembunyi di bawah sinki bilik air. 

Sebaik saja suspek membuka pintu, haiwan kecil itu segera melarikan diri bersembunyi di sebelah sofa. 


Tidak puas mendera binatang berkenaan, suspek mengambil pemetik api dan membakar bulu di bahagian dadanya. 

Video itu dimuat naik di laman Facebook suspek dengan kapsyen, "Jangan buat aku marah bila aku tak ada duit, anjing pun aku takkan bagi chance," tulisnya. 


Netizen mengecam tindakan zalim suspek dan meminta pihak berkuasa menyiasat dan mengambil tindakan tegas terhadap lelaki itu. 

Menyedari dirinya dikecam teruk di media sosial, suspek kemudian meminta mereka yang prihatin itu datang ke Bangkok untuk mengambil anjing itu dan dia ada banyak lagi anjing yang lain. 

Sementara itu, SPCA Singapura telah membuat laporan polis. Siasatan mendapati, anjing malang itu tidak berada di negara Singapura, dipercayai berada di Bangkok, Thailand. 

Sumber: Asia One

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram