Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Akhirnya bertemu jodoh jua' - Nenek berusia 56 tahun akhir zaman bujang dengan Sirajudin

0

Viral gambar-gambar pernikahan seorang wanita warga emas yang berasal dari Kendari, Sulawesi Tenggara, Indonesia yang mendapat pelbagai reaksi netizen. 

Hj Hawang, 56, yang sudah berpuluh tahun hidup tanpa pasangan dilaporkan bertemu dengan seorang lelaki yang menjadi pujaan hatinya, yang bernama Sirajudin. Mereka kemudian mengambil keputusan untuk menghalalkan perhubungan mereka dengan menikah.

Walaupun sudah tua, penampilan Hj Hawang menjadi pengantin tetap mendapat banyak pujian. MUA yang menghias wajah Hj Hawang berjaya menjadikan nenek itu tampil cantik di hari pernikahannya. 


Detik-detik bahagia itu dirakam oleh lensa jurufoto bernama Firman yang juga berkongsi gambar-gambar itu di Facebooknya dengan kapsyen:

"Jangan bersedih kalau masih belum bertemu dengan jodohmu. Kerana sesungguhnya Tuhan sedang mempersiapkan jodoh yang terbaik untukmu," tulisnya. 


Dalam setiap gambar itu menampakkan pasangan itu sungguh bahagia dan banyak menerima komen-komen dari netizen. Sumber: Tribun Style

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram