Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Ni ekspo tatu ke ekspo bogel?' - Netizen tuntut penjelasan, MOTAC kata tak pernah luluskan

0

Baru-baru ini berlangsung The Malaysia Tattoo Expo di Kuala Lumpur yang menarik perhatian penggemar dan pengamal tatu tempatan. 

Malangnya, ekspo berkenaan dicemari dengan kelibat seorang individu yang tidak berpakaian sehingga menampakan bahagian badan yang tidak sepatutnya.

Laman Tentera Troll Kebangsaan Malaysia - Reloaded turut yang memuat naik gambar indivitu terbabit menuntut penjelasan dari kerajaan khusnya Kementerian Pelancongan Seni dan Budaya (MOTAC) berhubung perkara itu yang jelas sekali mencemarkan imej negara ini. 


Disebabkan insiden itu, netizen menyelar kementerian terbabit. 

REAKSI NETIZEN


Bagaimanapun, MOTAC menjelaskan pihaknya tidak pernah meluluskan sebarang perayaan separuh bogel yang dianjurkan oleh ekspo tersebut. 

Menterinya, Datuk Mohamaddin Ketapi berkata, "Itu bukan budaya Malaysia, lebih-lebih lagi apabila majoriti rakyat Malaysia adalah beragama Islam. 

"Kementerian akan mengambil tindakan sewajarnya ke atas penganjur ekspo itu susulan peragaan separuh bogel diadakan pada acara tersebut. 

"Saya sudah mengarahkan agensi di bawah MOTAC untuk menyiasat perkara berkenaan," katanya. 

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram