Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Saya takut nak beritahu suami' - Ibu keguguran culik bayi lain di hospital sebagai ganti

0

Polis menahan seorang wanita yang menculik bayi berusia dua hari dari Hospital Takuapa, Thailand, kerana terdesak mahukan zuriat sendiri selepas mengalami keguguran. 

Suspek menculik bayi itu dari bilik bersalin hospital berkenaan pada 10 Disember dan menghubungi Gojek untuk datang menjemputnya. 

Polis kemudian memeriksa video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dan berjaya mengesan pemilik moosikal itu yang bernama Chartchai Thongchai, 50, yang memaklumkan dia menghantar suspek ke daerah Thai Mueang. 

Menurut saudara kepada ibu bapa bayi itu berkata, suspek sebelum itu cuba berkawan dengan mereka dan meminta untuk mendukung bayi itu sebelum melarikannya tanpa disedari oleh sesiapa. 

Suspek ditahan pada pagi Rabu 11 Disember 2019 dan mangsa telah dikembalikan kepada ibu bapa kandungnya. 

Suspek mengaku dia merancang untuk menculik bayi berkenaan dan mahu membesarkannya sendiri selepas dia mengalami keguguran. Suspek berkata, dia takut untuk memberitahu suami dan saudaranya yang dia mengalami keguguran. 

Sumber: Asia One

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram