Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

61 remaja bermain basikal lajak di Dataran Merdeka sampai 'terlajak' ke balai

0

Polis menahan 61 remaja yang menyambut tahun baru dengan memperagakan basikal lajak masing-masing di Dataran Merdeka malam tadi. 

Ketika ditahan, ada beberapa remaja yang cuba melarikan diri kerana panik melihat kehadiran polis. 

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya berkata, Op Ambang Tahun Baru itu bermula sejak jam 12.30 tengah malam berjaya menahan 61 remaja terbabit termasuk seorang perempuan berusia 11 hingga 16 tahun. 

Sebelum ditahan, sekumpulan remaja itu berlegar-legar tengah jalan di Dataran Merdeka dan sebaik menyedari kehadiran polis, mereka terus melarikan diri dengan meninggalkan basikal masing-masing di tengah jalan. 

Sebanyak 69 basikal lajak yang tidak mempunyai lampu depan dan belakang serta tiada loceng, dirampas. 

Remaja yang ditahan kemudian dibawa ke Balai Polis Trafik Kuala Lumpur untuk tindakan lanjut dan ibu bapa mereka dipanggil datang ke balai. 

Kes disiasat mengikut Seksyen 112 (3) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan sekumpulan remaja itu disaman mengikut Kaedah 42(1) LN 166/59. 

Sumber: Harian Metro

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram