Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

(Video) 'Dia (drive) straight terus hentam kitorang!' - 1 maut, 2 cedera dirempuh pemandu Ford Ranger

0

Viral di media sosial kini video dan gambar kemalangan yang melibatkan tiga penunggang motosikal dirempuh sebuah kereta pacuan empat roda. 

Menurut sumber, kejadian itu berlaku di Mardi, Jalan Kebun, Klang yang menyebabkan salah seorang mangsa meninggal dunia, seorang patah kaki dan seorang lagi cedera. 

Salah seorang mangsa mendakwa, pemandu itu Ford Ranger itu merempuh mereka dari belakang. 

"Dia straight, dia terus hantam kitorang!" kata mangsa. 

Selepas kemalangan itu, pemandu terbabit dikatakan tidak keluar dari kereta, apatah lagi menjenguk keadaan mangsa menyebabkan dia diheret keluar dan dipukul oleh orang awam. 

Orang awam yang berada di tempat kejadian kemudian bertanya sama ada pemandu itu mabuk atau tidak, tetapi yang hanya kedengaran adalah "Saya pagi mabuk...." 


Sejak kebelakangan ini banyak kemalangan yang berlaku yang membabitkan pemandu mabuk membuatkan netizen berasa tidak berpuas hati dan menggesa pihak berkuasa mengharamkan penjualan alkohol di negara ini. 

Dalam kes sebelum ini, seorang jururawat yang meninggal dunia selepas dua bulan terlantar di hospital akibat dilanggar oleh pemandu mabuk. 

Selain itu, seorang peniaga dan anaknya nyaris maut apabila gerai yang baru saja dibukanya untuk berniaga burger hancur dilanggar oleh pemandu mabuk.

Sumber: Info Kemalangan

LAPORAN BERKAITAN

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram