Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Mujahid minta SKMM sekat Muhammad Sajjad dari media sosial serta-merta

0

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Mujahid Yusof Rawa meminta SKMM menyekat usahawan Muhammad Sajjad Kamaruzzaman yang menimbulkan kontroversi memakai telekung di Makkah dikenakan sekatan serta-merta dari memuat naik sebarang bahan di media sosial. 

"Saya akan mengambil tindakan tegas tentang perbuatan Muhammad Sajjad Kamaruzzaman yang memuat naik video dan gambar mengenakan pakaian jemaah wanita ketika di Makkah sehingga tular di media sosial yang menimbulkan ketidakselesaan umat Islam. 

"Tindakan segera akan diambil oleh SKMM," katanya memetik laporan dari Free Malaysia Today, 4 Februari 2020. 

Jelas Mujahid, SKMM mempunyai kuasa untuk menyekat mana-mana kandungan di media sosial yang dikategorikan mengganggu ketenteraman khususnya umat Islam. 

Dalam pada itu, Mujahid tegas dengan pendiriannya bahawa Muhammad Sajjad perlu mengerjakan umrah sebagai seorang lelaki seperti mana datanya didaftarkan di Jabatan Pendaftaran Negara. 


3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram