Slider

Sajjad tak selesa berpakaian lelaki di Tanah Suci - Sumber


Media melaporkan usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman telah kembali ke Malaysia pada jam 5 pagi tadi. 

Perkara itu disahkan oleh rakan kepada mutawwif yang bersama Sajjad sepanjang menunaikan umrah di Tanah Suci.

Menurut sumber berkenaan, rakannya tidak mengenali Sajjad dan hanya mengetahui identiti lelaki itu selepas isu mengenainya viral di media sosial. 

"Itu pun selepas seorang jiran memberitahu isterinya sebaik melihat gambar ustaz bersama Sajjad yang tular. Isteri kemudian menghubunginya yang ketika itu berada di Tanah Suci. 

"Selepas mengetahui perkara itu, ustaz bertemu dengan Sajjad untuk meminta penjelasan. Dia turut menasihati Sajjad mengakui kesilapan dan memohon keampunan Allah SWT," katanya. 

Disebabkan gambar viral itu juga, mutawwif terbabit turut dikecam dan dihina netizen sedangkan dia tidak mengetahui apa-apa dan hanya melaksanakan tugas sebagai pembimbing umrah kerana Allah. 

Menurut sumber itu lagi, keengganan Sajjad memakai pakaian lelaki di Tanah Suci adalah kerana dia berasa tidak selesa, lalu mengambil keputusan untuk berpenampilan seperti wanita. 

Sementara itu, rakyat Malaysia masih menunggu pihak kerajaan mengambil tindakan tegas terhadap Muhammad Sajjad yang jelas sekali mempersendakan agama. 

Sumber: Harian Metro
none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo