Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

(Video) Petugas kesihatan tumbuk muka wanita yang enggan diperiksa suhu badan untuk kesan koronavirus

0

Viral video yang menunjukkan seorang petugas kesihatan menumbuk wanita tanpa henti di bahagian muka selepas dia enggan menjalani pemeriksaan suhu badan bagi mengesan koronavirus. 

Video tersebut viral di Weibo dan wanita terbabit yang duduk di lantai menjerit pada petugas kesihatan itu untuk menjauhkan diri darinya. 

Wanita itu kemudian menyerang petugas kesihatan berkenaan yang membalas semula dan menumbuk muka wanita itu bertubi-tubi. 

Difahamkan, kejadian itu berlaku di Wilayah Sichuan, selatan barat China. Video itu turut mencetuskan pelbagai reaksi di kalangan netizen. 

"Jangan huru-harakan lagi keadaan, harap pekerja berkenaan tidak dipecat atau dikenakan tindakan tatatertib," kata netizen. 

"Mana boleh tolak pemeriksaan tu, tetapi dia (petugas kesihatan) juga tak patut tumbuk wanita tu," kata seorang lagi netizen. 


Sumber: Daily Mail

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram