Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Isteri juara Da'i akan didakwa di mahkamah esok atas tuduhan menipu pelanggannya

0

Isteri kepada juara program Da'i yang ditahan semalam akan didakwa esok, lapor Harian Metro.

Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Rajab Ahad Ismail berkata, wanita berusia 40 tahun itu akan didakwa di Mahkamah Kuala Lumpur esok, mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan kerana dipercayai menipu seorang pelanggannya pada tahun lalu. 

Polis menahan wanita berkenaan semalam berikutan laporan polis yang dibuat mangsanya pada Oktober 2019. 

Menurut mangsa, wanita itu pernah berjanji untuk menguruskan sijil halal JAKIM dan sijil KKM untuk produk jamunya pada tahun 2017. Untuk itu mangsa telah membayarnya sebanyak RM11,000. 

Tetapi sehingga tahun lalu, tiada sebarang proses yang dijalankan. Merasakan diri tertipu, mangsa membuat laporan polis. 

Sementara itu di media sosial, netizen mengakui keletihan kerana terpaksa belajar setiap 'topik' baru yang menjadi isu utama sejak akhir-akhir ini. Walaupun begitu, ada yang sudah mengetahui siapa wanita yang dimaksudkan itu tetapi enggan menyebut namanya. Sebaliknya mereka mengambil keputusan untuk tunggu dan lihat sebelum membawang.  

LAPORAN BERKAITAN

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram