Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Seorang kakitangan HTF disahkan positif Covid-19, punyai sejarah perjalanan ke Turki

0

Jabatan Kesihatan Negeri Perlis hari ini mengesahkan seorang kakitangan Hospital Tuanku Fauziah (HTF), Kangar didapati positif koronavirus (Covid-19).

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, individu terbabit mempunyai sejarah perjalanan ke Turki dan tiba di tanah air pada 8 Mac.

"Dia telah dimasukkan ke wad pada 16 Mac dan disyaki jangkitan paru-paru (pneumonia) dan dehidrasi.

"Ujian makmal di Hospital Sultanah Bahiyah mendapati beliau positif terhadap Covid-19 pada 18 Mac," katanya dalam satu kenyataan di Facebook hari ini.

Dr Noor Hisham berkata, pihak hospital telah mengenal pasti kontak-kontak rapat dan menjalankan saringan Covid-19 terhadap mereka, serta ahli keluarga terdekat pegawai tersebut. Pembersihan dan pembasmian kuman di kawasan berkaitan juga telah dilakukan.

Screenshot perbualan WhatsApp yang tersebar di media sosial baru-baru ini.
Beliau berkata, semua pesakit dan orang awam tidak perlu bimbang terhadap keselamatan mereka kerana pihak HTF telah mengambil langkah-langkah pencegahan penyakit berjangkit dan kawalan jangkitan yang perlu.

Sumber: Bernama

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram