Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Suami nak lawat isteri lain perlu minta kebenaran dulu' - Polis

0

Ketua Polis Selangor, Datuk Noor Azam Jamaludin menyarankan lelaki yang mempunyai lebih daripada satu isteri perlu membuat pemohonan kebenaran dari polis jika mahu melawat isteri lain yang lebih 10 kilometer dari kediaman. 

Beliau berkata, pihaknya akan mempertimbangkan dan meneliti alasan pemohonan yang dibuat sebelum diluluskan atau sebaliknya. 

"Seperti prosedur operasi standard (SOP) digariskan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), orang awam dibenarkan bergerak lebih 10 kilometer radius atas sebab tertentu termasuk hal kecemasan. Namun, perlu menyertakan dokumen dan bukti. 

"Kalau ada yang melawat isteri lain di kawasan berbeza, mereka perlu membuat permohonan di balai terdekat. Polis akan teliti permohonan berkenaan dan terpulang kepada mereka untuk meluluskan permohonan itu atau sebaliknya. 

"Saya sebagai Ketua Polis Selangor tak pernah lagi berhadapan kes seperti ini, mungkin Ketua Polis Daerah ada," katanya. 

Sumber: Berita Harian

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram