Slider

Tukang kebun sorok bawah katil, cabul pelajar asrama pada jam 3 pagi


Polis menahan seorang tukang kebun kerana disyaki menceroboh dan mencabul seorang pelajar perempuan tingkatan lima di sebuah asrama sekolah di Kemaman, semalam.

Ketua Polis Daerah Kemaman Superintendan Hanyan Ramlan berkata lelaki berumur 32 tahun itu dikatakan memakai topeng muka dan bersembunyi di bawah katil, kira-kira 3 pagi.

"Dalam kejadian itu, suspek dikatakan keluar dari bawah katil secara tiba-tiba dan terus menghampiri tiga pelajar perempuan, lalu meminta telefon bimbit sambil meraba seorang daripadanya di bahagian paha.

"Suspek turut mengugut pelajar berkenaan supaya berdiam diri dan mengancam dengan menyatakan dia mempunyai pisau. Bagaimanapun, seorang daripada pelajar itu nekad menjerit meminta tolong dan melarikan diri," katanya dalam kenyataan di Chukai, hari ini.

Hanyan berkata suspek pada awalnya cuba mengejar pelajar itu namun akhirnya dia melarikan diri.

Kejadian itu hanya diketahui oleh warden apabila menerima aduan melalui aplikasi WhatsApp oleh seorang pelajar perempuan tingkatan lima, kira-kira 3.15 pagi.

"Hasil rondaan warden dan pengawal keselamatan mendapati pagar asrama dipotong dan pisau pemotong dijumpai di bawah katil pelajar yang dikatakan suspek bersembunyi," katanya.

Ketika kejadian, mangsa ternampak sebahagian muka suspek yang berambut pendek, fizikalnya berbadan gempal dan memakai sarung tangan dengan anggaran usia 30-an. 

Berdasarkan keterangan mangsa, polis kemudian menahan tukang kebuh sekolah yang berusia 32 tahun. Polis turut merampas sarung tangan kebun, topeng muka dan pakaian suspek serta telefon bimbitnya. 

Selepas disoal siasat, suspek akhirnya mengakui melakukan jenayah itu dan kes disiasat mengikut seksyen 448 Kanun Keseksaan serta seksyen 14 (A) Akta Seksual Kanak-Kanak 2017.

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo