Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Pukul rakan senegara, lelaki Nepal dipenjara 4 bulan

0


Lelaki warga Nepal yang terbabit dalam video viral memukul pengawal keselamatan juga dari negara yang sama dihukum penjara selama empat bulan oleh Mahkamah Majistret Kuala Lumpur.

Majistret Wong Chai Sia, menjatuhkan hukuman itu terhadap Ram Gopal Murau, 34, selepas tertuduh mengaku bersalah di atas pertuduhan tersebut. 

Berdasarkan pertuduhan, Ram didakwa sengaja memukul mangsa, Eslam Husen, 26, menggunakan cota sehingga menyebabkan kecederaan dalam kejadian yang berlaku pada jam 12 tengah hari 7 Julai lalu di tempat letak kereta sebuah kompleks beli-belah, Taman Melati.

Ram dituduh mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan jika sabit kesalahan boleh dihukum penjara maksimum 10 tahun atau denda atau kedua-duanya sekali. 

Tertuduh yang tidak diwakili peguam merayu agar dijatuhkan hukuman ringan. Bagaimanapun, Timbalan Pendakwa Raya Wan Ahmad Hakimi Wan Ahmad Jaafar memohon mahkamah menjatuhkan hukuman setimpal sebagai pengajaran agar perbuatan itu tidak diulangi. 

Sumber: Bernama

LAPORAN BERKAITAN

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram