Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Rupanya tak boleh lurus, bila lurus kena pelangkung' - Saifuddin mohon maaf, tiada lesen akan dikenakan terhadap owner YouTube, TikTok

0

"Sebagai menteri, saya kena minta maaf kerana ketika menjawab soalan itu di Dewan Rakyat pada 23 Julai, saya jawab lurus sangat. 

"Rupanya orang politik tidak boleh lurus, bila lurus kena pelangkung (hentam)," demikian kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Saifuddin Abdullah berhubung kesilapan kenyataannya berhubung isu lesen Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS). 

Difahamkan, selepas 20 jam menjawab soalan itu, beliau telah membincangkan perkara itu di Kabinet dan Kabinet memutuskan orang ramai bebas menggunakan YouTube, TikTok untuk memuat naik kandungan. 

"Jangan risau, tidak akan dikenakan apa-apa tindakan. Kebebasan itu dijamin sepenuhnya," katanya. 

23 Julai lalu, kenyataan Saifuddin di Dewan Rakyat menimbulkan pelbagai reaksi netizen khususnya golongan muda yang merupakan pengguna majoriti media sosial. 

Sumber: Bernama

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram