Slider

(Video) Orang ramai takut nak singgah stesen minyak selepas tengok lelaki pakai gelang pink ini

Polis telah mengenal pasti seorang lelaki memakai gelang merah jambu dipercayai dalam tempoh kuarantin, yang berada di sebuah stesen minyak di Bukit Tinggi, Klang seperti dalam video yang tular di media sosial sejak semalam. 


Ketua Polis Daerah Klang Selatan ACP Shamsul Amar Ramli berkata video berdurasi satu minit empat saat itu ditonton oleh pegawai kanannya sebelum membuat laporan polis kira-kira pukul 7.24 malam.


"Video itu memaparkan berlaku tegur-menegur antara seorang petugas kesihatan dengan seorang lelaki yang memakai gelang merah jambu disyaki masih dalam tempoh kuarantin," katanya dalam satu kenyataan hari ini.


Tambah Shamsul Amar, pihaknya kini sedang menunggu status ujian saringan COVID-19 lelaki berumur 30-an itu daripada Pejabat Kesihatan Daerah Klang sebelum melakukan tangkapan.


Bandar Bukit Tinggi, Klang merupakan antara 36 kawasan di mukim Klang yang dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) selama 14 hari bermula semalam sehingga 23 Okt ini. 


Dalam rakaman video yang tersebar itu, lelaki terbabit ditegur kerana keluar dari kuarantin malah menyebabkan orang ramai takut untuk menghampiri stesen minyak terbabit apabila melihat gelang merah jambu dipakainya.Sumber: Bernama

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo