Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Anggota polis edar air ketum 60,500 ml di Sentul ditahan polis

0


Harapkan pegar, pegar makan padi. Seorang anggota polis ditahan selepas polis menemui 60,500 milimeter (ml) air ketum di rumahnya di Sentul. 


Dalam serbuan yang dilakukan pada jam 4.15 petang Rabu, 11 November 2020, anggota polis berusia 40 tahun itu ditahan di kawasan rumahnya oleh anggota polis dari Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik (BSJN) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sentul dan menemui botol plastik disyaki air ketum seberat 500 ml. 


Soal siasat mendapati, suspek mengaku menyimpan bungkusan air ketum di rumah dan polis membuat serbuan ke rumah suspek. Hasilnya, polis menemui 80 bungkusan air ketum di dalam dua tong bersama dengan peralatan memasak daun ketum di dapur. 


Difahamkan, suspek disyaki mengedar air ketum itu untuk pelanggan di kawasan Sentul. Suspek kemudian ditahan untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 30(3) Akta Racun 1952. 


Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik, Datuk Razarudin Husain mengesahkan penangkapan anggota polis terbabit dan pihaknya sedang menjalankan siasatan lanjut. 


Sumber: Harian Metro

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram