Slider

Nikah viral cuma bertahan 21 hari, warga emas ceraikan isteri muda talak 1


Oktober lalu, majlis perkahwinan lelaki warga emas, Abah Sarna, 80, dengan Noni, 17, viral di media sosial kerana perbezaan umur yang agar jauh. Apatah lagi hantaran yang diberikan oleh Abah menggunakan dua buah lori 'pikap' sudah cukup membuatkan netizen di seberang ternganga. 


Tetapi perkahwinan pasangan itu dilaporkan tidak bertahan lama apabila Abah telah menjatuhkan talak kepada Noni pada 30 Oktober 2020, di mana usia perhubungan mereka baru saja 21 hari atau tiga minggu. 


Setakat ini, belum diketahui apa punca sebenar Abah menceraikan Noni, tetapi apa yang pasti seluruh hantaran yang diberikan kepada Noni termasuk motosikal, mesin basuh baru, almari baru, emas 11 gram, perabot tidak dapat dituntut semula. Menurut sumber, Abah menjatuhkan talak itu disaksikan sendiri oleh keluarga dari kedua-dua belah pihak. Perceraian itu berlaku kerana ada saudara dari sebelah pihak Abah yang tidak bersetuju dengan perkahwinan itu. 


Keluarga Abah tidak setuju dengan perkahwinan itu kerana tidak dimaklumkan mengenai perkahwinan Abah dengan gadis berusia 17 tahun. Lalu mereka meminta Abah menceraikan saja gadis berkenaan. 


Sumber: Agensi


LAPORAN BERKAITAN

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo