Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Harga Roti Gardenia dinaikan, ekoran kenaikan harga bahan mentah

0


Harga beberapa produk roti berperisa jenama Gardenia akan mengalami kenaikan antara 5 sen hingga 20 sen mulai 1 Dis ini berikutan kenaikan harga bahan mentah seperti lemak sayuran, serbuk koko dan susu serta kos pembungkusan.


Gardenia Bakeries Sdn Bhd (GBKL) dalam satu kenyataan berkata sebelum ini pihaknya menyerap kos kenaikan itu, namun kini ia tidak mempunyai alternatif lain kecuali untuk melaksanakan semakan semula harga produk-produk Gardenia terpilih.


Menurutnya antara produk-produk Gardenia yang akan mengalami perubahan harga adalah Gardenia Squiggles - Funky Strawberry, Choco Malto; Gardenia Delicia Soft Roll - Butter Toffee, Sambal Bilis, Gardenia Fluffy Red Beans; Gardenia Toast'em; Delicia Butter Raisin, Butterscotch, Choco Raisin serta Raspberry Milk & Cranberries.


“Harga bagi produk-produk Gardenia yang lain dikekalkan, kerana GBKL akan terus menyerap kenaikan kos produk berkenaan,” menurut kenyataan itu.


Menurutnya sepanjang beberapa tahun kebelakangan, GBKL telah mengalami kenaikan kos luar biasa dari segi kos pembuatan dan kos bahan mentah yang berada di luar kawalan pihak syarikat. 


GBKL berkata kenaikan harga adalah langkah terakhir setelah semua usaha digembleng terlebih dahulu, dan fokus pada ketika ini adalah untuk terus mengoptimumkan produktiviti dan kecekapan di kilang-kilang selain memastikan bekalan optimum pada harga yang berpatutan.


Sumber: Bernama

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram