Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Ok la tu, naik podium' - 3 mat rempit ditahan selepas video viral di media sosial

0


Tiga lelaki yang ditahan polis selepas video mereka melakukan aksi berbahaya ketika menunggang motosikal di Kilometer 210 Lebuhraya Utara Selatan, viral di media sosial. 


Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman, Datuk Mohd Nadzri Hussain berkata, tiga suspek berusia 19 dan 20 tahun itu ditahan pada jam 12.50 tengah malam Sabtu, 26 Disember 2020. 


Ketiga-tiganya berjaya ditahan selepas anggota dan pegawai dari Unit Risikan dan Operasi JSPT Bukit Aman melakukan risikan. 


Dalam video viral berdurasi 38 saat itu menunjukkan, sekumpulan penunggang motosikal berlumba sesama sendiri, menundukkan badan dan melakukan aksi zig-zag. 


Salah seorang suspek yang dikenal pasti dalam video itu menetap di Taman Puchong Perdana dan ditahan sebelum dua lagi rakannya turut ditahan. 


Ketiga-tiga suspek bersama motosikal mereka dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang untuk tindakan lanjut. Polis turut mengeluarkan notis saman atas pelbagai kesalahan terhadap suspek. 


Kes disiasat mengikut Seksyen 42 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 kerana menunggang motosikal secara melulu. Sumber: Harian Metro

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram