Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Banyak kesan lebam & kecederaan di badan mangsa - Polis

0


Pemeriksaan pada mayat mangsa kanak-kanak yang maut didera di Taman Krubong Jaya oleh ibu dan bapa tirinya mendapati, terdapat banyak kesan lebam dan kecederaan lama serta baru di badannya. Selain itu, ada kesan luka kecil sepanjang tiga sentimeter di belakang kepala yang dipercayai baru berlaku. 


Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri Melaka, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman berkata, pihaknya belum dapat mengesahkan punca sebenar kematian mangsa sama ada disebabkan didera atau lemas seperti yang didakwa ibu kandung dan bapa tirinya. 


"Masih terlalu awal untuk mengesahkan punca kematian, cuma boleh sahkan memang terdapat kecederaan terutama sekali di bahagian kepala dan beberapa anggota badan terutama di bahagian belakang mangsa. 


"Kami percaya kecederaan itu akibat dipukul dengan objek tumpul. Namun kita masih melakukan siasatan rapi berkaitan perkara itu sama ada kecederaan itu disebabkan mangsa terjatuh atau dipukul oleh mana-mana individu," katanya. 


Beberapa spesimen seperti paru-paru, jantung dan hati telah dihantar ke makmal untuk ujian, namun tidak diketahui bila keputusannya akan diperolehi. 


Menurut Mohd Sukri, ketika polis tiba di rumah tersebut, mayat mangsa telah dikeluarkan dari tong air yang terletak di dalam bilik air di tingkat bawah. Mangsa didapati baru meninggal dunia kira-kira tiga jam, bukannya tiga hari seperti yang didakwa netizen. 


Tiga beradik mangsa juga akan dipanggil untuk membantu siasatan di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan.


Sumber: Harian Metro


LAPORAN BERKAITAN

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram